viernes, 6 de marzo de 2015

Taller d'art: 2n. quadre d'Adelina Covián

L'art és important pels xiquets/etes perquè amb ell desenvolupen altres components essencials com la socialització, la motricitat, les matemàtiques, les ciències i l'alfabetització.

Algunes persones, com el nostre actual ministre Wert, pensen que l'Educació Artística resta temps a l'aprenentatge de les matemàtiques i les ciències.

Nosaltres pensem tot el contrari, ja que l'assignatura d'Expressió Plàstica ajuda a exterioritzar emocions i sentiments i internalitzar coneixements. Així com a desenvolupar la capacitat comunicativa, el raonament lògico-matemàtic, la interrelació amb l'entorn i el respecte.

Nosaltres defensem el pensament de que ensenyar art a l'escola és alfabetitzar estèticament. És desenvolupar la competència estètico-expressiva amb dedicació, cura i treball sistemàtic; integrant conceptes, coneixements nous i actituds que permeten produir i comprendre missatges estètics des de diferents llenguatges artístics, com a mode de possibilitar un desenvolupament més integral.

Així doncs, a la classe de Les/Els Pirates continuarem utilitzant aquesta assignatura com a mètode d'aprenentatge.

Avui, al taller d'art dedicat a Adelina Covian hem deixat plena llibertat a l'alumnat.
Ells/es han decidit els colors que volien i com i quan utilitzar-los.

Aquest és el fabulós resultat aconseguit:

























Com a l'altre quadre d'aquesta autora, no sabiem el títol i n'hem escollit un entre totes i tots.
El títol escollit per la classe de 5 anys A ha sigut "Mujeres en el campo" i el de la classe de 5 anys B "El camp tricolor".

Cal recordar que aquesta pintora sent un gran amor per la natura i dibuixa les figures humanes molt menudes, fet que justifica que li agrade tant pintar paisatges, com el que hui nosaltres tan gustosament hem reproduit!

No ens podem imaginar deixar de pintar quadres i fer activitats plàstiques, perquè és una forma d'aprendre molt divertida i motivadora!!!!

Les/ Els Pirates de Can Cervantes estem per l'Educació Artística!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario