miércoles, 10 de junio de 2015

Jocs de teatre per a xiquets i xiquetes.

Com sabeu el dia 16 representarem l'obra teatral "El rei Meló". Amb una sessió matinal per a alumnes de l'escola, i una sessió a la vesprada per a pares, mares i tot aquell que vulga acompanyar-mos a la casa de la cultura de Dénia.

Els beneficis de fer teatre a l'escola són moltíssims des de propiciar la capacitat de relacionar-se, afirmar la seua autoestima i autoconfiança, fins a aprendre a expressar sensacions i sentiments.
En fi el teatre és com entrar a un món fantàstic, com poder obrir un conte sent ells i elles els protagonistes de la història.

Per fer teatre no tan sols han de memoritzar un text, l'alumnat participa en tot el procés: pinta els decorats, col·labora en les coreografies i aprenen a moure's i a gesticular, en resum aprenen a ser: Artistes!

Jocs del taller de teatre.
1.- Jocs de vocalització, L'exercici consisteix en dir paraules i pronunciar-les allargant les vocals.
2.- Jocs d'expressió corporal. Sense emetre cap soroll hem de representar un animal, i la resta deu endevinar de qui es tracta, després entre tots i totes pensem altres alternatives de representació.
3.- Jocs d'imaginació. Escollim un objecte i els alumnes inventen una utilitat diferent. Sabíeu que una tetera pot servir de niu per als ocellets?
4.- Jocs de repetició. Tot l'alumnat ix de classe, entra un xiquet/a i li contem una història curta i depresa, l'ha de repetir al segon/a xiquet/a i així fins que entren tots/es. Quasi tots/es obliden la història de seguida, però n'inventen una altra pareguda. Al final tot està canviat però ens resulta molt divertit.
5.- Jocs gestuals. Expressem amb la cara el sentiment escollit.






6.- Jocs musicals.
. Ballem lliurement i fem l'estàtua en parar la música.

. Ballem en espill, un xiquet/a balla i la resta de l'equip l'imita els moviments.
. Ballem lliurement el que expressa cada cançó.
7.- Jocs de memorització. Fem un cercle amb 5 alumnes, el primer pensa una acció, ex: un bot, el segon repeteix el bot i afegeix una altra acció, ex: palmada, el tercer recorda les dues primeres i en afegueix un altra...
8.- Jocs de coordinació.
. Fem un cercle i ens passem una pilota dient el nostre nom.


. Cada xiquet/a llança la pilota a l'aire i dóna una palmada abans de recollir-la.

9.- Jocs d'autoestima i autoconfiança. Pugem a un escenari (taula) i interpretem un trosset del teatre.

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario