martes, 26 de mayo de 2015

Enhorabona Nezar i Rayan

Des d'aquest bloc considerem molt important fer activitats per motivar al nostre alumnat a la lectura, ja que llegir desenvolupa la capacitat comunicativa amb els altres, ens fa més comprensius, tolerants i ens proporciona més capacitat critica. A més a més ens facilita recursos per expressar i comprendre millor les idees, emocions, opinions, sentiments i desitjos.

- L'escola per motivar aquesta lectura elabora una sèrie d'estratègies i activitats que conformen el pla lector del centre.

- La comissió de la biblioteca treballa programant activitats com contacontes, animacions lectores, dia del llibre, etc. I oferint un servei de préstec de llibres

- Al cicle d'infantil també es realitzen activitats com dramatitzacions, lectures compartides, maleta viatgera, biblioteca d'aula i préstec setmanal de llibres.

 Però la millor motivació per a fomentar la lectura dels xiquets i les xiquetes i des d'ací anime als pares i mares és l'exemple, m'explique...
Durant tot el curs a la taula del mestre no ha faltat un llibre de lectura, el qual es cridava l'atenció i sobre el que feien preguntes:
- Passen coses de por?
- Conta'ns el que passa?
- Els personatges s'enamoren i es casen?

Jo els contava amb un llenguatge al seu abast els capítols nous que havia llegit, en certa manera m'obligaven a llegir més, per a poder-los contar com continuaven les històries del llibre.
I així junts entre altres històries hem resolt un misteri d'un mestre de matemàtiques al Japó, hem acompanyat a un detectiu per les festes de S. Fermí, ens hem congelat a les "marismes d'Islàndia", ens hem amagat a les serres com si fossi'm el mateix Serrallonga l'últim bandoler, hem caminat per la València de postguerra i també hem donat aigua als elefants d'un circ que viatjava en tren.

Felicitar a tothom per ser tan bons i bones lector i lectores. N'estic molt orgullós de la vostra feina.
Rebent un premi, com a bons lectors, de mans de la directora de l'escola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario