D'acord! A mi tampoc m'agrada massa la festa de halloween, crec que esta impulsada per la maquinària comercial anglòfila, però no podem oblidar que al llarg del País Valencià podem trobar un munt de contes i llegendes que omplin l'imaginari dels valencians des de fa un grapat d'anys i que s'utilitzaven per espantar els xiquets i xiquets que no es portaven massa bé a casa i no feien cas als majors.
Sense anar molt lluny a Oliva (La Safor) poden trobar el llibre: “Dotzena i mitja de llegendes del Pinet" on podem trobar contes fantàstics
Un d'ells és el conte del "geperut del pinet" que ens serveix de fil conductor de les activitats de hui.
Tracta d’un geperut que per arribar a Oliva va decidir passar pel camí de les bruixes. Escoltà que les bruixes cantaven una cançó que deia: dilluns i dimarts i dimecres, 3 El geperut va afegir una estrofa: dijous i divendres i dissabte, 6. Les bruixes, contentes, li van llevar la gepa. Un altre geperut passa per el mateix lloc perquè s’havia assabentat de la bona notícia i va intentar provar sort. En sentir a les bruixes cantar, dilluns i dimarts i dimecres, 3 dijous i divendres i dissabte, 6. va afegir i diumenge, 7 les bruixes que odiaven el diumenge perquè era el dia dedicat a Deu, li van afegir una altra gepa a aquest geperut avariciós.
Nosaltres hem contat la història i després l'hem dramatitzat
Finalment hem fet un taller de com dibuixar una bruixa i mireu que bonic que ens ha quedat!
Per aprendre a dibuixar bruixes primer hem utilitzat, el llapis, després hem repassat amb retolador, hem pintat amb ceres toves i hem acabar rematant la nostra bruixa amb vernís.
"A la fira no vages si no tens diners; veuràs moltes coses i no compraràs res".
Després d'aquesta dita, Olga ha donat el tret d'eixida a la nostra tradicional Fireta de Tots Sants.
Enguany hem celebrat la tercera edició amb alguna novetat.
Pel que fa a les atraccions:
-Hem seguit comptant amb la tómbola que tant agrada als nostres xiquets i xiquetes, amb regals per a tothom.
-El tren de la bruixa, estrenava decoració amb el nostre amic "ossets" i amb una bruixa molt simpàtica, que ens ha fet riure de calent.
-La gran novetat d'enguany a estat, el joc de bots, amb el gran matalàs, que ens han deixat les companyes d'educació física del centre.
-I com no!!!, el nostre super amic el xurrer d'Oliva, que cada any ens visita i ens ofereix xurros acabats de fer, Que bons!!!! Calentets, nyam nyam!!!!!
Ens ha costat, però ho hem aconseguit. Està format per tres grans jardineres, dividides en tres zones, on hem ficat tres tipus de plantes:
-Aromàtiques (sajolida, menta,...)
-Ornamentals (Crisantems, viola,...)
-Hortalisses i fruites (enciams, cebes, raves, faves i maduixes)
Està al nostre pati, on fa solet, al corredor de darrere de les classes, on fa racés, protegit del vent.
Hem sembrat els raves, faves i uns quants bulbs de flors, la resta ho hem plantat.
Ara tenim molta feina, treballant la terra, aclarint, regant... però ens agrada molt aquesta feina!
La comissió de la biblioteca del CEIP Cervantes no deixa de sorprendre'ns gratament i enguany han decidit dedicar el pla lector anual a Mafalda, aprofitant que ara l'any 2014 es celebra el seu 50 aniversari.
Mafalda és una xiqueta inquieta i curiosa, que amb l'ajuda dels seus amics i la seua família es qüestiona temes tan importants com l'educació, la cultura i tot tipus de problemes d'una família de classe mitjana. Que és capaç de renegar del món que ha heretat i busca sempre millorar-lo. Que treballa valors com l'amistat, la lleialtat, l'honor, la valentia i el fet de gaudir i estimar els llibres, entre altres.
Cada mes un curs s'encarregarà de repartir tiretes còmiques de Mafalda per l'entorn pròxim del centre.
A més a més perquè sigua més visual, escenificaran la tireta escollida.
Ara millor que explicar-ho, veieu vosaltres que bé ho han fet els majors de l'escola.
Tenim moltes més fotos i intentarem fer un muntatge fotogràfic per tindre un bonic record de l'excursió a Mundomar, però de moment, a modo d'aperitiu ací en teniu unes quantes.
Papis, mamis, ens ho hem passat d'allò més bé!!!, i tenim moltes coses per a contar, pareu l'orella!
Cada vegada que comencem un projecte solem dibuixar un mural al corredor, que a més a més de despertar la creativitat a l'alumnat, serveix de metxa a l'hora:
- D'implicar activament a tots els xiquets i xiquetes amb el seu propi aprenentatge.
- Incentivar l'aprenentatge basat amb l'observació, l'experimentació i el joc.
Fantàstic aquest galió (tres pals) pirata que hem pintat.